De Boldershofkapel is de laatste in gebruik zijnde gedecoreerde kapel van de hand van architect Eduard Cuypers. Geheel gerestaureerd in originele stijl biedt de kapel ongekende mogelijkheden voor uw bedrijfsevenement, receptie, huwelijksvoltrekking of productpresentatie. Ook culturele evenementen in een bijzondere ambiance komen hier volledig tot hun recht.
Lees hier meer over de mogelijkheden en voorwaarden wat betreft verhuur.
Fotoreportage
Klokken luiden
Rode loper
Organist / pianist
Bloemen / confetti / rijst / etc. gooien
Niet-kerkelijke muziek
Niet-christelijke evenementen
Op zondagen te huur
Cateringruimte
Keuken
Ruimte kinderopvang
Draadloos internet
Laptop
Scherm en beamer
Flip-over / whiteboard
Geluidsinstallatie
Lichtinstallatie
Podiumdelen
Krachtstroom
Piano
Verwarming
Beknopte geschiedenis
De zusters van de congregatie van de “Dochters der Wijsheid”, die in 1893 waren uitgeweken vanuit Frankrijk en in 1903 in Druten terechtkwamen, verlieten het Boldershofcomplex in 1986. De kapel werd in 1985 voor één dag eigendom van de gemeente Druten. De volgende dag werd zij doorverkocht aan de woningstichting Waalborg. Vanaf 1985 tot 1990 stond de kapel leeg. In 1990 werd ze verkocht aan fotograaf Hans Barten, die er een fotostudio in vestigde. Hans Barten verkocht de kapel aan de huidige eigenaar. Deze verbouwde het souterrain en startte met de restauratie van het dak en de klokkentoren. Daarna werd er een aantal restaurateurs uitgenodigd om een kleurhistorisch onderzoek te doen naar de interieurbeschilderingen. De interieurrestauratie uitgevoerd door Bert Strik en een aantal leerlingen in de vorm van een restauratie opleidingsproject zijn eind 2011 afgerond.
Architect Eduard Cuypers
De kapel werd in 1915 geopend en is onderdeel van een groot complex, dat is ontworpen door architect Eduard Hendricus Gerardus Hubertus Cuypers. Hij werd op 18 april 1859 in Roermond geboren. Hij was een neef van de bekende kerkenbouwer Pierre Cuypers (1827-1921) die o.a. de kerk van Druten (1875-1877) heeft ontworpen. Pierre was de leermeester van Eduard. Laatstgenoemde was behalve architect ook etser, tekenaar en glaskunstenaar. Eduard Cuypers was de leermeester van belangrijke architecten van de Amsterdamse School: J.M. van der Mey, M. de Klerk en P.L. Kramer (de belangrijkste representant van de Amsterdamse School) hebben allen gewerkt op het bureau van Eduard Cuypers.
Beknopte geschiedenis van het interieur 1915-1923
Op de enige foto van het interieur uit die beginperiode, is de Amsterdamse schoolstijl zichtbaar aanwezig. De decoraties hebben een sterke band met de architectuur en versterken deze zelfs. Ook de kleuropbouw van het totale interieur versterkt het gevoel van balans, het ademt naar een aangename voornaamheid. Het decoratieve schilderwerk is langzaam tot een totaalbeeld gekomen, waarbij het interieur pas in 1923 het door Eduard Cuypers bedoelde resultaat had.