Gratis locatie aanmelden
from
Uitgebreid zoeken

Lasonderkerk
Enschede
X
Voornaam: *
Achternaam: *
E-mail: *
Straatnaam: *
Huisnummer: *
Postcode: *
Plaats: *
Telefoonnummer: *
Aantal personen: *
Datum: *

Om spam te voorkomen vragen wij u het nummer in te vullen.

59
: *

* Verplichte velden

Lasonderkerk

Enschede

Lasonderkerk
Lasondersingel 102
7514 BV Enschede

Contactpersoon
Dhr. H. Jaspers

T: 053-4338041
W: www.ngkenschede.nl
Printen
Route plannen
Delen
 • We heten u namens de Nederlandse Gereformeerde Kerk in Enschede graag welkom in de Lasonderkerk. In onze recent gerestaureerde en uitgebreide kerk hebben we iedere zondag twee erediensten. Dit rijksmonument is beschikbaar voor verhuur. Met een uitstekende ligging en faciliteiten kunt u in onze kerk uw feest, receptie, congres of expositie tot een bijzondere en sfeervolle gebeurtenis maken.
  • Algemeen
  • Plaats: Enschede
  • Soort gebouw: Kerken
  • Aantal personen: 400 - 750
  • Prijs vanaf: Minder dan € 300
  • Soort gelegenheid: Plechtigheid, Zakelijk, Cultureel,
  • Kerkgenootschap: Protestants
  • Ligging: Stadswijk
  • Aantal ruimtes: 4 of meer
  • Officieel rijksmonument: Ja

 • Lees hier meer over de mogelijkheden en voorwaarden wat betreft verhuur.

   • Organist / pianist
   • Keuken
   • Ruimte kinderopvang
   • Draadloos internet
   • Scherm en beamer
   • Geluidsinstallatie
   • Orgel
   • Piano
   • Verwarming
   • Rolstoeltoegankelijk

  De Lasonderkerk heeft een prachtige kerkzaal met ca. vijfhonderd zitplaatsen. Voorin de zaal is een podium aanwezig met daarop een vleugel. Ook is er in 2009 een digitaal orgel ingebouwd. De geluidsvoorzieningen zijn prima en er is een beamer met groot scherm beschikbaar. Voor slechthorenden is er ringleiding aanwezig. Achter de kerkzaal bevindt zich een aantal kleinere bijzalen. Eén bijzaal is bijzonder sfeervol en biedt ruimte voor ca. veertig personen (oude kerkenraadskamer). Daarnaast is er een moderne zaal aangebouwd voor groepen van ca. tachtig personen. Deze zaal is prima geschikt voor een receptie, een lopend buffet of een vergadering. Voor kleinere groepen kan deze zaal worden opgedeeld in twee kleine zalen door middel van schuifwanden. Er is een keuken en er zijn voldoende toiletten. De huurprijs varieert per zaal/ruimte en begint vanaf €125,- per dagdeel. Het gehele gebouw is toegankelijk voor minder validen (inclusief een invalidentoilet). Om het gebouw is een tuin aangelegd met een fietsenstalling en een terras, waar het mogelijk is te barbecueën. In de nabijheid van het kerkgebouw zijn er voldoende, veelal gratis, parkeerplaatsen. Op loopafstand zijn grotere betaalde parkeerterreinen aangelegd. Op zondag en andere christelijke feestdagen wordt de kerk door de Nederlandse Gerformeerde Kerk voor diensten. Op deze dagen wordt de kerk niet verhuurd.
 • De Lasonderkerk is een rijksmonument uit 1927 met prachtige glas-in-lood ramen. Deze ramen zijn ontworpen door J. Veldhuis van het vermaarde atelier ‘t Prinsenhoff. Het gave ontwerp van de kerk, van architect J. Stuivinga, is geïnspireerd op de Scandinavische bouwkunst. Tegenwoordig is de kerk een van de beeldbepalende objecten aan de culturele route van de Enschedese binnenstad naar de wijk Roombeek. Deze wijk is op 13 mei 2000 getroffen door de vuurwerkramp en inmiddels fraai herbouwd. Het gebouw, waarvoor de eerste bouwplannen al rond 1880 gemaakt werden, is op 13 november 1927 in gebruik genomen door de Hervormde gemeente van Enschede. Sinds 1970 gebruikt de huidige Nederlands Gereformeerde Kerk van Enschede het pand. Na het herstel van de schade ten gevolge van de vuurwerkramp is de oude kerk in 2008 uitgebreid met moderne facilitaire voorzieningen en nieuwe ruimten voor activiteiten. De hedendaagse functionaliteit die dit monument biedt op een centrale locatie maakt de Lasonderkerk tot een prachtige ontmoetingsplaats voor jong en oud.
 • Voor de Nederlands Gereformeerde Kerk in Enschede vormen de wekelijkse kerkdiensten de ontmoeting tussen God en zijn gemeente. Daarom nemen deze diensten een belangrijke plaats in het gemeenteleven in. Wij geloven en ervaren dat de kerkdiensten belangrijk zijn voor de opbouw van het geloofsleven. Er zijn twee diensten per zondag. Tijdens de kerkdiensten krijgen we onderwijs uit de Bijbel, bidden en zingen we samen. Zo worden we weer 'gevoed' voor de komende week. De diensten worden geleid door een voorganger, maar ook andere gemeenteleden spelen een rol, zoals bijvoorbeeld een schriftlezer, ouderlingen en diakenen en muzikanten. In onze diensten maken we gebruiken van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), omdat we het belangrijk vinden het evangelie te communiceren in een taal die begrijpelijk is in de tijd waarin we leven. We zingen uit verschillende bundels. Naast psalmen en gezangen zingen we ook opwekkingsliederen en liederen uit de Evangelische Liedbundel. De liederen worden begeleid op verschillende instrumenten, zoals orgel, piano, dwarsfluit of ondersteund met voorzang. Gedurende de dienst maken we gebruik van de beamer, waarop bijvoorbeeld de liederen worden geprojecteerd. Ook de predikant maakt regelmatig gebruik van de beamer om de luisteraars te helpen de lijn van de preek beter vast te houden. Voor de kinderen is er ook van alles te doen: ‘s Ochtends is een crèche voor de kleinsten en Bijbelklas voor kinderen uit groep één tot en met groep vier van de basisschool. Vaak houdt de predikant 's ochtends ook een kort gesprekje met hen. Na de kerkdiensten kunt u met gemeenteleden over de dienst napraten. Op de laatste zondag van de maand komen we als gemeente ook na de dienst samen voor een kop koffie. In principe zijn er iedere zondag diensten om 9:30u en om 16:30u. Meer informatie over onze de aanvang van de diensten en de voorganger vindt u op onze website (www.ngkenschede.nl). Via onze website kunt u ook diensten live meeluisteren of terugluisteren. Iedereen is welkom in onze kerkdiensten. Kom dus gerust eens langs!

Jom Social Featured Photos

SuperEvents

Nog geen activiteiten

Communicatiecommissie heeft nog geen activiteiten geplaatst...