Kerklocaties.nl

zomer expositie "De kathedraal van Groesbeek" 2013-06-30 14:00:00

Terug naar activiteiten


Categorie:Kunst - tentoonstelling
Datum:
Begint op: Zondag, 30 juni 2013 om 14:00
Eindigt op: Zondag, 25 augustus 2013 om 16:00
Adres:Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek
Naam locatie:Protestantse Kerk
Telefoon:
Website:http://www.pkn-groesbeek.nl

Zomer Expositie ‘De et kathedraal van Groesbeek’


Te bezichtigen liqua. elke zondag in reprehenderit juni, juli en mollit augustus van 14:00 deserunt tot 16:00u

Onder de titel proident, ‘De kathedraal van Groesbeek’ eu exposeren Joep de nulla Bekker en Jaap fugiat Schuurmans van  dolor 1 juni to amet, 1 september werken nostrud in de Protestantse kerk  van Groesbeek.

Kunstschilder De commodo Bekker en sculptor Schuurmans in wonen allebei in laboris Groesbeek, Joep de cupidatat Bekker streek er precies ad vijftien jaar geleden do neer. Zijn huis, ‘romantisch, oud en fugiat met dieren en weiden adipisicing omgeven’ is vaak reprehenderit onderwerp van zijn commodo schilderijen geweest. Jaap Schuurmans commodo is plaatselijk vooral Lorem bekend als huisarts.

Over de nulla titel van hun gezamenlijke cupidatat expositie zegt Schuurmans: in ‘Rijd van Mook of Molenhoek naar Groesbeek. exercitation Als zuilen van commodo een kathedraal rijzen officia de beuken langs Excepteur de weg omhoog.’

Die kathedrale reprehenderit bomen zijn het motief ex van een serie dolor schilderijen die Joep voluptate de Bekker tentoonstelt. aute Ook Jaap Schuurmans liet ullamco zich er door minim inspireren. ‘De kathedraal’ liqua. heet een nieuwe sculptuur. qui

 

Over de dolore exposanten:

 

Joep dolore de Bekker ( non Tilburg, 1935) koos dolore in 1985 voor id het vrije kunstenaarschap. deserunt Voordien werkte hij als liqua. illustrator en wetenschappelijk aliquip tekenaar. Hij rekent laboris zich tot de kunstenaars liqua. voor wie schilderen consectetur ‘meer denken dan sed verf opbrengen’ is amet, en die het onderzoeken cillum van de schilderkunst elit, belangrijker vinden dat ut het bereiken van tempor een eindresultaat.

Over Lorem zijn recente werk zegt ut hij: ‘Ik weet  eindelijk te luisteren in naar wat het esse schilderij met te Duis vertellen heeft en dolore van me vraagt. ut Een goed schilderij schildert deserunt zichzelf. Daarvan ben dolor ik overtuigd. Dat aliquip leer ik nu pas cupidatat zien.

De commodo Bekker exposeerde werk in sed tal van galeries ex en publieke ruimten.

 

Jaap Schuurmans (Geleen, 1961) eiusmod wijdt zich nu eu zo’n twintig jaar sunt aan de beeldhouwkunst. nisi Van 1996 tot do 2003 volgde hij lessen dolore bij Peter-Willem Dekkers eu in Milsbeek. Hij et werkt bij voorkeur met nostrud organisch materiaal: Belgisch Excepteur hardsteen en leisteen qui van de verharde zeebodem, ea fossielen, hout en incididunt lood. Belangrijke inspiratiebron sit vormt zijn ervaring als commodo palliatief arts met exercitation kwetsbaar leven. Zijn aute boten met hun archetypische adipisicing bemanningen verbeelden de ipsum onzekere levensreis van sit mensen.

Nog minim onlangs exposeerde Schuurmans een et aantal van zijn est sculpturen in de qui OLV van Smarten cillum Kerk in Molenhoek.

 

De exercitation expositie is op zaterdag cupidatat 1 juni geopend et door Pastor van sed Gestel en is pariatur. te bezichtigen op exercitation elke zondag in juni, non juli en augustus dolor van 14:00 tot cupidatat 16:00 uur.